De fleste jeg møder, frygter kritik fra andre og når de får den, giver det dem ubehag. De føler sig anklaget, angrebet og slet ikke trygge. Derfor kan det være nemt at tænke “Jeg undgår bare alle de mennesker, som ikke tænker positivt om mig”.

Men det er ikke muligt og heldigvis …

Vi kan aldrig se os fri af andres kritik af os. Lige meget hvad vi gør, vil andre altid kunne kritisere os højlydt eller i deres tanker.

Det vil de gøre så længe, de kender til følelsen af utilstrækkelighed. For så længe vi som mennesker kender til følelsen af utilstrækkelighed, så længe vi tror på den historie, der hedder “jeg er ikke god nok, som jeg er” – så længe vil vi blive ved med at projicere det ud på andre og se andre som værende “ikke gode nok, som de er”.

Så længe du føler dig utilstrækkelig, vil andres kritik forbinde sig med din egen følelse af utilstrækkelighed.

MEN der er en vej ud!

Vejen ud af frygten for andres kritik er at slippe din egen historie om, at du ikke er god nok, som du er. Samt hele din egen følelse af utilstrækkelighed.

Når historien har sluppet taget i dig og følelsen er helet, kan du modtage hvilken som helst form for kritik og se den som en gave – uden at føle dig utilstrækkelig.

Du kan blot lytte, føle dig tryg og fri.

Fri til at møde andre uden maske og forsvar.

Jeg har opdaget at tage i mod kritik fra andre, kan være en direkte åbning til at hele din egen utilstrækkelighed. 

 

Det er bl.a. det, jeg underviser i på mit Workshopforløb “Se bagom din frygt og indtag scenen trygt”. Jeg underviser dig, der har noget på hjerte, som brænder for at dele dit budskab, men som er bange for at sige noget foran flere mennesker på en gang.

 

indtag trygt

 

Det er frygten for kritik og afvisning, der holder dig tilbage i dit liv og den kan slippes – heldigvis.

Kan du forstille dig, hvad du vil gøre anderledes i dit liv, hvis du ikke længere frygtede kritik?