Mit liv skal have en mening

Er det virkelig sandt? Mange vil sige “JA selvfølgelig ellers er der jo ikke noget ved mit liv!”

Og ja, det kan være fedt, når vi mærker følelsen af en dyb mening med vores liv. Men hvad så, når vi ingen mening mærker eller ingen mening kan se? Så er det, at tristheden og håbløsheden opstår. Ikke fordi vores liv ingen mening giver, men fordi vi tror på den historie, at mit liv skal have en mening.

Jeg skal finde mit kald!! 

Mange er optaget af “mit kald” her i livet: “Jeg skal finde mit kald eller “mit livsformål”. Flere føler sig frustreret over ikke at kende sit kald eller sit livsformål.

Når mange snakker om deres livsformål eller livskald, så begynder vi ubevidst at tro, at der er noget galt med vores liv, når vi ikke kan mærke vores kald.

Vi har en historie hængende over vores hoveder, der fortæller os, at livet skal give mening ellers er vi fortabte. Mange af de mennesker jeg møder, der føler jeg triste og “ikke gode nok”, tror på denne historie.

Jeg har en god lille øvelse til dig, hvis du kan nikke genkendende til det ovenstående.

Sæt dig et øjeblik med lukket øjne og stil dig selv følgende spørgsmål:

Hvordan er det, at være mig når jeg tror  på historien” mit liv skal give mening”?

Bagefter spørg dig selv:

Hvordan vil det være at være mig uden historien “mit liv skal give mening”?

 

Mit liv –  med og uden historien

Når jeg sætter mig med disse to spørgsmål, når mit liv ikke giver mening, så sker der rigtig meget indeni mig. Når jeg lever med historien mit liv skal give mening, så mister jeg kontakten med øjeblikket. Jeg har svært ved at være tilstede og nærværende. Jeg er på evig jagt efter mening. Jeg bliver stresset indeni.

At leve uden historien falder jeg til ro. Jeg mærker glæden ved at være til i dette øjeblik. Jeg er nærværende og ønsker ikke andet end det jeg har i dette øjeblik.

Når vi tror på en historie om, at vi skal mærke, føle eller have det på en anden måde, end vi har det i øjeblikket, så lider vi. Når vi tror, at livet skal give mening og det bestemt ikke giver mening, så føler vi os forkerte og fortabte.

For tiden kan jeg ikke se eller mærke den dybere mening med mit liv, der er faktisk ret tomt indeni. Den samme beskrivelse som mange deprimeret siger om deres tilstand.

Jeg mærker dog en dyb indre ro og glæde. Jeg har sluppet de smertefulde historier om, at mit liv skal have et formål og en mening. Den indre jagt er fløjtet af og det mærkes som dyb indre frihed <3

Skøn dag til dig derude – med eller uden mening i livet;-)

Vil du høre nyt fra mig i din indbakke, så tilmeld dig mit nyhedsbrev nedenfor.