Når du som mor synes, at du ”ikke er god nok”. Når du synes, at du er en dårlig mor, så signalerer du det ud til alle omkring dig. Du behøver faktisk slet ikke sige det højt, for vi opsnapper det nonverbale sprog meget lettere end det verbale.Vi fornemmer stemninger.

Små børn opsnapper meget nemt følelsen ”jeg er ikke god nok”, og ubevidst tager de den følelse for gode varer. Uden at stille sig kritisk i forhold til følelsen, da deres kritiske del af sindet endnu ikke er færdigudviklet. Derfor tager de vores stemninger ind som værende ”gode varer”. Både de urolige og de rolige.

Det gør noget ved et barn, når det menneske i dets liv, som de elsker og beundrer allermest (i dette tilfælde mor) synes, hun ikke selv er god nok – ikke elsker og værdsætter sig selv, som den person hun er.

For: ”hvordan kan jeg så være god nok, som jeg er?” Sådan oplever og erfarer jeg, at et barns sind fungerer.

 

 

Så I fantastiske mødre derude, her kommer en opfordring til jer:

  • Elsk og værdsæt dig selv, som du ER
  • Anderkend dig selv for alt det gode, du gør og ER
  • Slip kravene og forventningerne om at være en perfekt overskudsmor
  • Fuldt ud nærvær og tilstedeværelse når I er sammen, under aftensmaden, ved tandbørstning, ved højtlæsning – er 1000 gange mere værd end tivoliture, kagebagning, skovture og fællesleg, hvis det bliver gjort med halv tilstedeværelse.

 

Når jeg bliver ringet op af mødre, som gerne vil have deres børn i et forløb hos mig, opfordrer jeg næsten altid moren til at starte hos mig først. Det er sjældent, at deres barn har brug for hjælp, når moren først har fået hjælp. Her tænker jeg på børn, der kæmper med indre uro, angst, lavt selvværd, overvægt eller lignende. Langt hen ad vejen kan det at mor kommer i balance være nok for deres børn.

 

Jeg brænder for at få dig som mor til at elske og værdsætte dig selv, som du er. At få dig som mor til at slippe skyldfølelse, dårlig samvittighed og lavt selværd. Af den simple årsag, at jeg er overbevidst om, at alle er skabt til at have et fantastisk liv, og at alle er værd at elske, lige præcis som de ER. Og at indre kamp, dårlig samvittighed, skyldfølelse og lavt selvværd – Aldrig har skabt noget godt med sig.

Jeg er gået vejen, og jeg tror på, at ALLE andre kan gøre det samme.