Der findes handlinger som virker som ondskab, men de er ikke skabt af ondskab. Handlingerne er skabt er utryghed, mistillid og følelser af utilstrækkelighed.

Fra det øjeblik vi bliver undfanget, har vi brug for total tryghed og kærlighed fra de voksne der er tæt på os. Det har vi brug for i hele vores opvækst. Det er dog yderst sjældent at nogen har fået total tryghed og kærlighed fra deres forældre igennem hele deres opvækst.

Niveauet af tryghed og kærlighed vi har fået fra vores voksne, afhænger oftest af niveauet af tryghed og kærlighed de har fået fra deres voksne osv.

Hvis du er opvokset i et hjem med uro, vold og mistillid, så er det det, du tager med videre i dit liv. Hvis du er opvokset med historien om, at “andre vil dig ondt“, “du kan ikke stole på andre og verden er utryg“, så er det det, du tager med dig videre i dit liv. Du ser livet igennem briller af “Verden er utryg og folk vil mig det ondt”. Med sådanne briller og med sådan en bagage, kan det være svært at blive andet end voldelig – enten mod andre eller dig selv. 

Jeg har mødt mange mennesker i mit liv, som er voldelige og har mistillid overfor alt og alle, men INGEN af dem er onde mennesker. Og hver enkelt af dem bærer rundt på tung skyldfølelse og mindreværdskomplekser. 

Når du bærer rundt på en barndom fyldt med uro, mistillid og vold, så har du ikke lært hvordan du skal være kærlig overfor dig selv og andre. Du har ikke lært hvordan ægte kærlighed og medfølelse føles. Du har ikke lært at have tillid til det bedste i andre. Du er altid på vagt, i forsvar og angrebs position.

 

MEN det behøver heldigvis ikke at fortsætte..

 

LH_skabelon vi gør vores bedste

 

Min oplevelse er, at ALLE har muligheden for at (gen)finde kontakten til deres essens. Til den urokkelige kærlige kerne som findes inde i os alle. Den del af os som er usårlig, ren og kærlig. Den del som stadig er intakt lige meget hvad, du har været igennem. Jeg har igennem årerne som terapeut mødt rigtig mange, som har haft denne baggrund, som jeg har beskrevet og som inden for ganske kort tid genfinder kontakten til sig selv.

Grunden til at det kan være så let at genfinde kontakten, er fordi du dybest set aldrig har mistet kontakten. 

Et af trinene på rejsen rejsen hjem til dig selv er tilgivelse. Tilgivelse af de voksne som ikke gav dig den kærlighed og tryghed, som du havde brug for, tilgivelse af dig selv og alt det du har gjort.

Et andet trin er forløsning. Forløsning af de barndoms traumer du bærer rundt på. Første gang vi i vores liv oplever, at verden er utryg eller at de voksne ikke er til at stole på, laver vi et anker og binder et reb i ankeret. Vi går nu frem i livet og møder verden fra følelsen af f.eks. utryghed. Vi vælger ubevidst relationer og situationer, der bekræfter os i at livet er utrygt. Ankeret KAN slippes igen og følelsen kan forløses, og det er essensen af den måde jeg arbejder på. Ved hjælp af hypnosetilstanden kan du komme tilbage til de oplevelser, du har glemt, men som dit underbevidste sind gemmer på. Når tilstanden er forløst, kan du begynde at mærke indre ro og tryghed – måske for allerførste gang.

Når du har (gen)fundet den indre ro og tryghed, så udspringer dine handlinger derfra.

Ingen kan foretage ondskabsfulde handlinger fra en tilstand af ro og tryghed. På samme måde som ingen kan foretage kærlige og trygge handlinger udfra en tilstand af mistillid og utryghed.

Hvis en du kender har brug for at læse dette indlæg så DEL endeligt. Mange tak.

Hvis du har brug for hjælp til at få forløst dine barndoms sår, så er du velkommen til at kontakte mig, også blot til en uforpligtende snak i telefonen.

ALLE har fortjent et liv der leves i NUet 🙂 

Kærligst Linda