Er du lykkelig, trist, sur eller midt i mellem?

Hvordan du har det lige NU, handler ikke om dine livs omstændigheder, det handler om noget helt andet. De fleste lever ud fra hvad der sker omkring dem, udfra hvad andre siger, andre gør, udfra vejret, udfra hvad de har eller ikke har. Deres livs omstændigheder bestemmer over deres lykke eller mangel på samme.

Hvis du er ulykkelig lige nu, er det ikke fordi, du mangler noget, men du er ulykkelig, fordi du kæmper i stedet for at accepterer virkeligheden, som den er. Er min erfaring! Læs med og se om du oplever det samme. Til slut i indlægget vil jeg give dig en øvelse, som kan ændre dit livssyn og gøre dig lykkelig.

Virkeligheden er det, der sker lige nu i dette øjeblik. Du kan vælge at acceptere det eller kæmpe i mod det. Er der andre muligheder?

 

Dans i regnen

 

Lad mig give dig 2 eksempler.

 

Eksempel 1Det regner lige nu.

Mulighed 1:  Du kan vælge at sige “Nå nu regner det og det er okay (jeg kan jo ikke lave om på det alligevel)”. Måske kan du se de muligheder regnen giver dig, nu er det måske helt lovligt at blive inde, du kan danse i regnen eller måske slipper du for at vande blomster. Du ser på alt det, som er muligt.

 

Mulighed 2: Du kan vælge at sige “Øv altså, nu regner det igen, jeg hader det danske vejr, hvor blev sommeren egentlig af… “. Måske kigge du på alt det, som du nu ikke kan, fordi det regner.

 

Eksempel 2: Din ven har lige ringet og aflyst jeres aftale i aften.

Mulighed 1: Du kan vælge at sige “Min ven har lige vist mig, hvad jeg ikke skal i aften. Aj, hvor er det spændende hvad jeg så skal, en hel aften uden planer, hvor jeg kan gøre lige hvad jeg vil”. Alt står åbent.

Mulighed 2: Du kan vælge at tænke “ØV øv, jeg er valgt fra og nu har jeg slet ikke planer i aften, hvor er det træls!” Min dag er ødelagt.

 

Med mulighed 1 accepterer du virkeligheden, som den ER. Med mulighed 2 kæmper du i mod virkeligheden, som den ER.

Virkeligheden er fuldstændig den samme lige meget om du vælger at acceptere virkeligheden som den er eller ej. Men HVORDAN du har det, er fuldstændig forskelligt udfra hvad du vælger. Ret interessant, ik?

 Accept

 

HVILKE undskyldninger bruger du for ikke at have det godt?

Måske kender du følelsen af, at du ikke helt kan tillade dig selv at have det godt og bare være tilfreds med livet, som det er.

Du tænker måske, hvis jeg bare er tilfreds med livet, så bliver jeg passiv og så lader jeg andre styre mit liv. Hvis du tænker sådan, måske helt ubevidst, så vil du hele tiden finde en masse undskyldninger for ikke at have det godt eller en masse beviser på, at du ikke har det godt. Du vil også kigge over på andre, der er glade og afslappet, og tænke “de er glade fordi de har noget som jeg ikke har”. 

 

Jeg har ofte hørt andre sige til mig, at livet er nemt for mig fordi….. 

Du ikke har dine børn hele tiden (jeg er skilt)

Du ikke bor sammen med din kæreste.

Du ikke har udgifter til bil.

Fordi dine børn ikke er så gamle. 

Fordi dine børn er så gamle. 

Fordi din familie bor tæt på.

Og mange andre ting.

 

Som min kære veninde og sparringspartner Marie fra familiedialogen.dk sagde her den anden dag: 

“det passer det jo IKKE Linda, det er jo ikke derfor! Jeg møder rigtig mange, der synes livet er svært FORDI de ikke har deres børn hele tiden og fordi de IKKE bor sammen med deres kæreste.”

Og NEJ, det er ikke derfor, at jeg synes livet er sjovt og let at leve. Det er fordi, at jeg har lært at acceptere virkeligheden som den ER, i stedet for at kæmpe i mod. Måske fordi jeg er doven anlagt og simpelthen ikke orker at kæmpe;-) Eller fordi jeg virkelig har mærket forskellen på at kæmpe og accepterer, der er en verden til forskel.

ALLE kan lære at accepterer virkeligheden, som den er, hvis de vil!

Og lad mig lige slå en ting helt fast:

Du bliver hverken passiv eller handlingslammet, når du accepterer virkeligheden, som den er – tværtimod.

Når du accepterer virkeligheden, som den er, får du frigivet en masse energi og klarhed, som du slet ikke kan lade være med at bruge!

Når du accepterer virkeligheden, som den er, så lever du i pagt med den du er og så er det kærligheden, der guider dig. Kærligheden er ikke passiv eller handlingslammet, kærligheden er i bevægelse, også når du sidder ned.

 

FRED MED LIVET SOM DET ER – SESSIONER 

 

Jeg har i længere tid, længtes efter at lave andre sessioner end mine hypnoterapi sessioner. Jeg har længtes efter, at have fokus på at hjælpe dig, som har brug for det, til at lære at være med livet som det ER. Så derfor har jeg åbnet op for nogle helt nye sessioner, som er for dig, som gerne vil lære at accepterer livet, som det er. Dig som ikke orker mere kamp, men som måske alligevel ofte falder i og kæmper i mod virkeligheden. læs mere om disse sessioner lige HER.

Jeg tilbyder stadig mine hypnoterapi sessioner og forløb.

 

ØVELSE TIL DIG

Hvis du selv vil arbejde videre med dette, vil jeg anbefale dig at spørge dig selv hver gang der sker noget, som du bliver skuffet over eller ked af:

“Hvordan kan det være en GOD ting at dette sker?”

Øv dig i at finde mindst 1 ting (og meget gerne 3 ting), som gør din livs omstændighed til en god ting. Øvelse gør mester, så gør det igen og igen.

Efter noget tid, vil du gøre det helt af dig selv, så har du et sind, som er trænet til at se det gode i alt hvad der sker. Det betyder ikke, at du ikke må være sur, ked af det eller skuffet, når dine livs omstændigheder ikke er som du havde forestillet dig det, det betyder blot, at du hurtigere kan komme tilbage til virkeligheden, som den er, og finde glæde ved dette.

 

Jeg ønsker dig en dejlig ny uge med en masse fantastiske øjeblikke <3

 

Kærligst Linda Hauge