Jeg elsker børns UMIDDELBARHED, deres evne til at være med deres følelser, sige det de tænker og føle det de føler, uden at pakke det ind eller gemme det væk til de bliver alene. De ER bare.

Sådan var du og jeg også en gang! Og vi kan genskabe denne umiddelbarhed igen.

 

Umiddelbar og tilstede

 

FRA UMIDDELBAR TIL “GOD BORGER”

Umiddelbarheden har de fleste af os voksne lært at pakke væk i løbet af vores opvækst og som voksne er de fleste blevet “rigtig gode” til at passe ind, styre deres følelser og bare være en “god borger”. Vi er blevet rigtig gode til at sige og gøre det, der forventes af os, og sørge for at de fleste kan lide os. Det gør nemlig at vi føler os trygge… eller gør det?

Når du lever som den “gode borger”, så er du styret af hvad andre tænker om dig. Du er udenfor dig selv og ubevidst er du hele tiden i gang med at sikre dig, at du passer ind i det store fællesskab – du er ydrestyret. Når du er ydre styret, så er du hele tiden på vagt, du slapper aldrig helt af og det er UTRYGT.

Når du er indre styret, bliver du lidt som barn igen. Så siger du det, du tænker og føler det, du føler i øjeblikket, hvilket gør at du er tilstede i øjeblikket.

Når du er ydrestyret, så får du ikke reageret i øjeblikket, du får ikke sagt fra og får ikke givet udtryk for det du føler. Når du ikke gør det, fjerner du dig fra øjeblikket. Du fjerner dig fra øjeblikket, fordi du stadig hænger fast i fortiden. Du hænger fast i fortiden, fordi du tænker over hvad der lige skete, du tænker måske “hvorfor sagde han det?” eller “hvorfor gjorde hun det?”. Du er i fuld gang med at analysere det som lige er sket, fordi du ikke var fuldt tilstede i øjeblikket. Det er derfor, at børn er langt bedre end voksne til at være tilstede i øjeblikket, da de ikke efterfølgende analyserer situationer til døde.

 

Nærværende og fri

SÅ HVAD SKETE DER LIGE MED DEN UMIDDELBARHED?

Hvis du blot kunne sige tingene, som du tænker dem og føle det du føler (lige meget om du sidder til et vigtigt møde eller sidder til familiefest) – Så vil livet være pærelet!

Grunden til at du ikke kan det, er der flere grunde til, har jeg erfaret hos rigtig mange af mine klienter og ved at ransage mit eget sind. Her kommer de 2 mest betydningsfulde grunde.

  • De fleste har fået et eller flere chok som barn. Det kan være sket ved, at du har siddet fordybet i en leg på gulvet med alle dine mors fine porcelæns figur (uden du har fået lov), pludselig kommer hun og ser det, og skælder dig ud. Når vi er børn, er vi enorm modtagelige for chok og påvirkninger udefra, fordi vi er meget åbne og ubeskyttet i vores måde at være i verden på.
  • Du lever stadig, som om du har brug for tryghed og kærlighed fra andre. Som barn var det livsnødvendigt for din overlevelse, at du havde voksne omkring dig, som gav dig kærlighed og tryghed. Som barn lærer vi hurtigt hvilke handlinger, der giver tryghed og kærlighed, og hvilke handlinger der fjerner tryghed og kærlighed. Og det retter vi os helt ubevidst ind efter og så fortsætter vi i det mønster.

DU ER IKKE LÆNGERE DET LILLE BARN, som behøvede kærlighed og tryghed for at overleve, MEN det har din krop, dit underbevidste og ubevidste sind blot ikke forstået endnu. Så DERFOR har du mistet din umiddelbarhed, men den kan genskabes igen.

Her kommer noget af det, som du får, når du har genskabt din umiddelbarhed igen og ikke længere lever følelsesmæssigt, som om du stadig var et barn, som “har fået et chok og er bange for at miste tryghed og kærlighed”:

  • Du bliver mere FRI til at gå med det, der mærkes rigtigt for dig.
  • Frygten får ikke lov at stoppe dig på samme måde som nu.
  • Du kan virkelig nyde møder med venner og folk du lige har mødt, for du mangler ikke tryghed og kærlighed.
  • Dine relationer til din kæreste, familie og venner bliver lettere og mere kærlig, da du ikke behøver at være på vagt og fordi du bare kan være HELE dig.
  • Dit liv bliver sjovere og lettere.
  • Du slipper for at tage livet “så alvorligt”.

 

Fri

 

I mine individuelle forløb kan vi arbejde på at GENSKABE din umiddelbarhed eller vi kan arbejde på noget helt andet. Helt op til dig!

Alt det som ER SKET er en del af din fortid og din fortid ER FORBI. Men så længe, at kun dele af dig forstår dette, så vil du blive ved med at lide på den ene eller anden måde. For at komme nærværende tilstede i dit liv bliver du nødt til at slippe fortidens smerte og det hjælper ingenting, hvis det kun sker i din tænkende hjerne! HELE dit system skal mærke og forstå at fortidens smerte er forbi. Når hele dit system forstår det, så vil du kunne finde fred, glæde og nærvær i dette øjeblik.

Resten af Maj måned har jeg rabat på mine individuelle forløb, som du finder HER. Du behøver ikke at bruge forløbet i maj, du skal blot købe det inden udgangen af maj.

Kærligst Linda