Hertil morgen gik mine døtre og jeg igennem denne smukke forårs skov. Den går vi igennem hver morgen på vej til deres børnehaven. Jeg har valgt at prioritere, at vi har GOD tid om morgenen. Så det er skønt, at bruge noget af den “gode tid” på at gå igennem skoven her.

 Hertil morgen, på denne skønne sti, kigger min ældste datter på mig med hendes store blå øjne og med et stort smil, og siger:

 

Mor, vi kender ikke fremtiden, så fremtiden er jo en overraskelse..

  .. og livet er en overraskelse, ligesom gaver.. 

  

 

Og hvor har hun dog ret! Livet er en overraskelse, hvad der sker i fremtiden er en overraskelse – det kan ikke være anderledes, for ingen af os kender fremtiden. Alligevel forsøger langt de fleste af os at regne fremtiden ud.

 

På samme måde da vi var børn, og næsten ikke kunne vente, til det var vores fødselsdag eller juleaften, hvor vi skulle have gaver. Jeg kan huske, hvordan jeg gerne ville vide, hvad der var i gaverne, før det var min fødselsdag eller før det var jul. Mine forældre fortalte mig, at det ingen overraskelse ville være, hvis jeg kendte indholdet af gaverne, og at det så ikke ville være så sjovt på selve dagen. 

 

Det er det samme med livet. Hvis vi bruger vores tid på, at regne ud hvad fremtiden bringer, så ødelægger vi selve overraskelsen. Vi mister øjeblikket! Gaverne!

 

Der er faktisk ingen grund til at regne fremtiden eller livet ud. Vi ved nogenlunde hvad i morgen vil bringe, men det er kun rene gisninger og forestillinger. Vi kender måske rammen for i morgen, eller vi regner med, at vi kender den. Vi regner måske med, at vi skal på arbejde, være hjemme, handle ind, slå græs eller lignende i morgen – Men kan aldrig vide det med sikkerhed. Vi kender rammen, men vi kender ALDRIG indholdet.

 

Hvis vi forsøger at regne indholdet ud, så går vi glip af selve overraskelsen.

Selve livet!