Jeg hører tit folk sige:

“Jeg giver mere end jeg får” eller “Det er altid mig, der lytte til hende, hun er der aldrig for mig!!”

I min verden har du først givet noget af  sand værdi (for dig), når du har givet noget uden at forvente noget tilbage igen. Når du har givet, fordi du ikke kan lade vær – af ren kærlighed til den anden. Ingen skjulte dagsordner eller lignende.

En af mine favorit bøger er: The GO giver. Som undertitlen siger, så får du, når du giver. Når du giver fra et kærligt sted i dig, så får du mindst ligeså meget som modtageren.

Hvis du ikke har læst den, så vil jeg på det varmeste anbefale den. Den er fantastisk!

 

 

En sand modtager er for mig, ligeså meget værd som en giver. Et menneske som virkelig kan tage i mod, er i mine øjne ligeså meget “en giver” i det øjeblik, hvor hun modtager. Et menneske som fuldt ud tager i mod en hjælpende hånd, en skulder at græde ud hos, mad fra andre, gaver og ikke mindst anerkendelse – Er den største gave en giver kan få.

Det er befriende, at give til en der er modtagelig. Det er og bliver en WIN-WIN situation.

I det øjeblik hvor du kan se, at det at give er lige så smukt som at modtage – Så er du i stand til at give OG modtage af et rent hjerte.

Så bliver det let  en livsstil, at give og modtage med hjertet stående på vid gab;-)