Min yngste datter er helt vild med blomster. Hun elsker at plukke alle slags blomster og sætte dem i vand, når vi kommer hjem.

De sidste par dage har hun været optaget af valmuen. Valmuen er nemlig ikke god at plukke. Den er så smuk og rød, som den står der midt i det høje græs. Så smuk at den blot MÅ plukkes. Kort tid efter du har plukket valmuen, mister den alle sine smukke røde blade.

 

foto 

Valmuen er for mig et smukt symbol på kærlighed.

Kærligheden er smuk og uimodståelig. De fleste mærker den stærkest sammen med mennesker, som de elsker. Og måske er du en af dem, som oplever, at når du mærker kærligheden meget stærk med et andet menneske, bliver du bange for at miste den igen og holder derfor stærkere fast i de mennesker, som du elsker. 

Vi lærer fra barnsben, bla. igennem kærligheds film og sange, at der skal et andet menneske til, før vi kan blive hele og mærke kærlighed. De fleste tror blindt på denne historie.

Hvis du tror på denne historie om at en anden derude, kan gøre dig hel og give dig følelsen af kærlighed, så kan livet virke utrygt. For hvis din følelse af kærlighed og helhed er lagt i hænderne på et andet menneske, så vil du altid frygte, at det andet menneske afviser dig og forsvinder med din oplevelse af helhed og kærlighed. Du vil, ofte ubevidst, føle dig nødsaget til at holde krampagtig fat i dem du elsker og det vil ofte resultere i at kærligheden mellem jer siver væk, på samme måde som valmuens røde blade falder af, hvis du plukker den og vil gøre den til DIN.

Følelsen af kærlighed er en tilstand, der bor i dig. Kærligheden har altid boet i dig, også alle de gange du ikke har mærket den. Når du forsøger at gøre krav på kærligheden hos en anden, så mister du kontakten med kærligheden i dig selv.

Når du får oplevelsen af at kærligheden altid har boet i dig og er tilstede altid, så får du følelsen af at være HEL. Så er du fri til at frisætte alle de mennesker du elsker og du er fri til at gå ind i nye relationer med et åbent hjerte. For når du er i tilstanden af kærlighed, så er der ingen, der kan gøre dig ondt og der er ingen, der kan fratage dig din helhed og kærligheden.