Uafklaretheder giver frygt for at miste

Når jeg er mest bange for, at miste de mennesker jeg elsker, så er det, når jeg har noget uafklaret stående i mellem den jeg elsker og mig selv. Så er det når jeg synes, jeg ikke har været den mest nærværende mor, så er det hvis jeg har irriteret mig over min kæreste eller andre af mine nærmeste. Måske har sagt eller gjort noget, som har gjort den anden ked af det.

Når sådan noget sker for mig, så dukker der helt automatisk en alarm op i mit sind, den virker lige som en rød blinkende lampe. Den blinkende lampe  fortæller mig, at noget er helt galt. Når lampen lyser, ved jeg,  det er tid til at få sagt undskyld, få tilgivet og fået fortalt mine nærmeste at jeg elsker dem. Når jeg får gjort det, slår alarmen fra og min frygt for at miste forsvinder væk. Der er atter balance i mit sind.

 

 

Alt det vi burde have sagt og alt det vi ikke skulle have sagt.

Når jeg møder mennesker, der har mistet mennesker, som stod dem nærmest. Når mennesker som de elskede er døde, hører jeg gang på gang, at det der gør mest ondt, er ALT det de har sagt eller gjort, som sårede deres elskede. Samt alt det de IKKE fik sagt til deres elskede inden han/hun døde.

Alt det de ikke fik undskyldt for, de gange hvor de glemte at sige og vise “jeg elsker dig”, for alt det de ikke fik tilgivet deres elskede for og for alt det de tog for givet.

Når vi hele tiden heler vores relationer, får sagt jeg elsker dig, undskyld, viser vores taknemmelighed og får tilgivet vores medmennesker, så giver vi slip på frygten for at miste og samtidig åbner vi op for evnen til at elske helhjertet.

Det er frygten for at miste, der kan ødelægge evnen til at elske helhjertet.