Forleden weekend var jeg til kræmmermarked, jeg nyder at kigge på alle de gamle skatte, der gemmer sig i boderne.

Jeg kom forbi en bod, hvor de solgte en masse forskelligt og så et par knald røde højhælet sko. Jeg så blot skoene ud af øjenkrogen, men lod dem være, da de ikke var min stil.

Kvinden bag boden siger så pludseligt ud af det blå:

“Var det noget med de røde sko, de vil stå godt til dit tandkød”.

 

canon-a430-shoes-967111-o

 

Jeg blev helt paf!  (af den grund er de røde sko på billedet ikke dem fra kræmmermarkedet, men et par andre sko med samme knaldrøde farve). Jeg var mundlam, i mens jeg tænkte:

“SÅ rødt er mit tandkød da heller ikke!” og “det var da noget underligt noget at sige..”

.. efter få minutter, da jeg var gået videre, bredte der sig et smil i mit ansigt og jeg grinte for mig selv.

Jeg har meget af mit liv, forsøgt at gemme mit tandkød i overmunden. Når jeg smiler og griner, er der nemlig ligeså meget tandkød som tænder. Og når jeg har set på andre, så har de ikke så stort et tandkød – ergo har jeg troet, at mit tandkød fyldte for meget.

Før hen plejet jeg altid, at gøre alt hvad jeg kunne for at holde overlæben nede, når jeg smilte. For der var jo ingen, der skulle lægge mærke til mit store tandkød.

På et tidspunkt måtte jeg erkende, at jeg hverken kunne ændre mit tandkød (eller jeg ville ihvertfald ikke) og at jeg ligeså godt kunne elske mit tandkød og mit store smil.

Så kvinden i kræmmerboden mindede mig blot om min gamle frygt, frygten for at nogen, skulle se mit tandkød. Og smilet i mig dukkede op, da jeg opdagede at det ikke gjorde mig noget, at hun så en lighed mellem de røde sko og mit tandkød;-)

Når du elsker hele dig, også de dele som du forsøger at skjule, er der ingen der kan såre dig med deres mening 🙂

.. Og så skal det lige siges, der er altså ikke noget bedre end at give fuldstændig los med at smile og grine!