Ofte kommer vi mennesker til at reagere og gøre noget, som vi ikke ønsker at gøre. Ofte kommer vi til at sige noget, som vi ikke ønsker at sige. Det er i sådanne tilfælde, at mange bruger sætningen ’dér så vi hans sande JEG’.

Er der mon noget værre end at tro, at den værste side af en selv, skulle være ens sande  JEG?

Men der er mange, der tror på, at når vi viser vores værste sider – ja, så viser vi vores sande JEG.

Sådan ser jeg det slet ikke, faktisk tværtimod!

Du gør dit bedste

Når vi gør noget vi ikke ønsker at gøre eller sige, er det noget andet, der tager over. Det er en gammel hændelse, som bliver trigget, og vi bliver hevet med af de følelser, der er koblet på den hændelse. Det kan være en hændelse, som vi ofte har fortrængt.

Det har vores underbevidsthed bare ikke.

Når det sker, er det i øjeblikket umuligt at handle anderledes, indtil følelsen er helet eller sluppet. Det er faktisk ganske uskyldigt, hvis du spørger mig.

Det ’noget’ som kan tage over, kan for nogen være at tømme slikskabet, selvom vedkommende er på slankekur og ikke ønsker at spise usundt. For en anden kan det være, at overfuse kæresten eller børnene verbalt med grimme ord, selvom vedkommende elsker dem. For en tredje person kan det være, at gå i panik over en edderkop, selvom vedkommende med sin sunde fornuft godt ved, at den ikke kan gøre hende ondt.

 

Du er IKKE dine tanker eller dine handlinger 

Langt de fleste mennesker, som jeg møder i min klinik oplever, at ’noget’ tager over på den ene eller anden måde. Forstået på den måde, at de har en fysisk eller verbal handling som de på ingen måde er stolte af, men som de alligevel gør. Mange kommer med skyldfølelse og dårlig samvittghed. De kritiserer sig selv for at handle som de gør. De har det største ønske om at lade være.

Jeg tror på, at alle ønsker at gøre deres bedste og alle gør deres bedste, men hvis det ’noget’ tager over, handler vi ofte uhensigtsmæssigt. Rigtig mange har identificeret sig med denne handling og de tror at deres handling er ’deres sande JEG’. Rigtig mange tror at ”jeg er en overvægtig kvinde”, ”jeg er en højt råbende far”, ”jeg er en social angst kvinde”, ”jeg er en kræftramt  kvinde” , ”en stresset mand” , ”En anorektisk pige” osv.

Men vi er ikke vores handlinger, ligesom vi ikke er vores tanker eller vores sygdom. Vi er meget mere end det.

Vores sande JEG er (en af mine stærkeste overbevisninger) kærligt og godt. Vores sande JEG vil os selv og hinanden det allerbedste. Alt det ’noget’, som tager over, er ikke os. Det er det ’noget’, som jeg dagligt i min praksis hjælper mennesker med at hele og slippe.

En god øvelse

Det du kan gøre i dit eget liv, hvis du kan nikke genkendende til ovenstående er, at observere hvornår du bliver revet med. Når du bliver skarp til at observere når det sker, så stop op og træk vejret 10 gange dybt ned i maven. Når der er ro på igen, så sig undskyld. Undskyld overfor dem, du har forvoldt skade (fysisk eller psykisk). Hvis det er dig selv du har forvoldt skade, så undskyld overfor dig selv. Tal til dig selv som til din bedste ven og undskyld din handling. Tilgiv dig selv. Hvis det er en anden du har forvoldt skade, så giv den anden plads til at fortælle, hvad det har gjort ved ham/hende. Giv plads. Lyt og tag det ind, uden at afbryde. Slut evt. af med at sige ’Det må du undskylde. Tak fordi du fortæller mig dette. Jeg vil gøre alt hvad jeg kan for at rette op på skaden igen ’.

Når du undskylder dine handlinger, tager du ansvar og indser  hvornår ”noget andet” overtager. Det at indse og tage ansvar er første skridt på vejen til at hele den del af dig. Samtidig kommer du i kontakt med dit sande JEG.

Du er på rette vej.