Jeg har haft megen skyld og skam igennem årene over at have et let og ukompliceret liv, har jeg opdaget. Jeg har følt mig forkert.

Når jeg har fortalt venner og bekendte, at jeg synes, det er nemt og rart at være mor, har jeg ofte hørt folk sige:

“Jamen, det er jo fordi at du ikke har dine børn hele tiden” (jeg er skilt) og jeg har tænkt “Nååååh ja, det må jo være derfor”

Når jeg har sagt, at jeg synes det er nemt og ukompliceret at være kærester med min kæreste, har jeg hørt folk sige:

 “Jamen, det er jo fordi at I ikke bor sammen” og jeg har tænkt “Nååååh ja, det er da derfor”

 

Men ved du hvad, det passer ikke!

 

Min kære veninde og sparringsparter Marie fra familiedialogen sagde fornyligt til mig, da jeg fortalte den ovenstående historie:

“Det har jo intet med det at gøre. Jeg hører så mange mødre sige, at livet er hårdt, fordi de ikke har deres børn hos sig hele tiden og jeg hører kvinder, der siger at livet er hårdt, fordi de ikke bor sammen med deres kæreste.” 

Vi mennesker kan ALTID finde undskyldninger for “ikke at have det godt”. Om du er lykkelig eller ej, handler ene og alene om din evne til at være med livet, som det ER. Din evne til at se gaverne i et hvert øjeblik, selvom øjeblikket er pakket ind i en stor fed hundelort;-)

 

DEN DÅRLIGE BARNDOM!

I mange år kunne jeg få ondt i maven, når jeg sad til middagsselskab og snakken faldt på “den dårlige barndom”. For hvad siger man, når man som jeg har meget svært ved at finde øjeblikke i min barndom, som ikke var rare? Mange gange har jeg hevet en dårlig oplevelse frem, som slet ikke fyldte i mit indre, blot for at have noget til det fælles bord “den dårlige barndom”. Så jeg ikke skulle føle mig forkert og udenfor.

Andre gange har jeg haft dårlig samvittighed over at være for lalleglad, for hurtig, for letlevende, for begejstret eller for “let til” at komme mig efter en endt nær relation. 

 

Kender du det?

Altså det med den dårlige samvittighed eller skammen over at være DIG?

 

Vi er SÅ forskellige alle sammen og det er lige præcis det, der gør os så fantastiske og unikke. Der findes kun en af dig, kun EN. Men i det øjeblik, at du begynder at tænke at “sådan som jeg er, er ikke helt rigtigt”, så mister du din glød. Når du bruger undskyldninger for ikke have det godt, så har du sluppet kontakten til din egen glød. Du har forladt dig selv. Du har sat fokus på de andres lykke, og du er begyndt at vurdere hvorfor de er lykkelige og du ikke er.

Du er begyndt at tænke:

“hvis jeg nu bare lige havde flere penge, et andet udseende, en anden kæreste, nogle andre børn, et andet job, et andet liv… så ville jeg også være lykkelig”.

En ting der er helt sikkert her er, at det PASSER IKKE. Du vil stadig med dit nye liv, sidde og kigge over på de andre og tænke “hvis nu bare jeg havde…. så ville jeg være lykkelig”!

Din lykke handler aldrig om dine livsomstændigheder. Din lykke handler udelukkende om din evne til at nyde og være med dig selv og livet som det ER. Og det kan heldigvis læres og trænes, hvis du virkelig vil og det er langt mere simpelt, billigt og sjovt – end at jage lykken udenfor dig selv.

 

Kærligst,

Linda Hauge

 

Ps. Har du spørgsmål, kommentar eller delinger, må du hjertens gerne skrive en kommentar i kommentarfeltet nedenfor eller sende mig en mail på kontakt@lindahauge.dk. Jeg holder rigtig meget af at høre fra DIG <3