Til dagligt møder jeg mange forskellige mennesker i min klinik, det der går igen hos dem alle er, at de har brug for at få forløst en gammel oplevelse, en fastlåst følelse eller historie i deres krop og sind. Det er ikke det de siger, når de ringer.

De ringer ofte og siger sætninger som disse:

 

Jeg har et lavt selvværd og jeg vil gerne kunne føle mig god nok som jeg er.

Jeg kæmper med angst og vil gerne blive fri for det.

Jeg føler mig usikker, når jeg er fokus, jeg vil gerne føle mig mere sikker.

osv. osv.

 

Når de så sidder i mine skønne hypnostol, kan vi få foldet deres behov ud. Langt de fleste, lige meget hvilken problematik de kommer med, har ikke lært at rumme deres egne følelser fra barnsben. De er blev tysset på.

 

 Når de har været kede af det, har de fået afvide “Aj, det er da ikke noget at græde over!“, “Pyt med det, det går over”, “såååååååh ikke græde mere!” eller “Stop med det tuden!”

 

Når de har været sure, har de fået afvide “Gå ind på dit værelse og kom ikke ud før du er god igen!”, “Vi gider ikke se på sådan et surt ansigt!” eller blevet ignoreret.

 

Det de har lært af disse sætninger og dertil hørende stemning fra de voksne er, nogle følelser er forkerte følelser, dem skal jeg gemme væk. De har også lært at de er forkerte, når sådanne følelser viser sig.

 

Det som de IKKE har lært, som til gengæld er vanvittigt vigtigt at lære, er oplevelsen af at Følelser kommer og går, de er helt naturlige og slet ikke farlige!

 

Følelser er helt naturlige

 

 

For at lære det som barn, har vi brug for voksne, som rummer deres egne følelser, som ved at følelser er flygtige, at følelser opstår og forsvinder væk igen. Helt naturligt og helt normalt.

Vi har brug for voksne, som står på sidelinjen og viser os at det er trygt at udforske og mærke egne følelser. Voksne som bliver på egen banehalvdel, som ikke bliver berørt af vores følelser, men som blot fortæller os og lader os mærke, at det er helt okay, at vi har det som vi har det.

Et menneske som har lært at være med sine følelser, oplever følelser som en indre bevægelse. Nogengange som et ordentlig tordenvejr og andre gange som en mørk sky, men begge dele som noget der bevæger sig igennem dem. Uden tanker om rigtigt og forkert. Uden tanker om “hvornår forsvinder det igen?”.

 

Følelser forsvinder ikke!

Når vi lukker låg på vores egne eller børns følelser, så forsvinder de ikke! Alle mennesker indeholder alle følelser, og det vil de altid gøre. Så når du tysser på børn eller på dig selv, så udsætter du blot følelserne.

De forsvinder ikke.

Når følelser er blevet tysset på over langtid, så føles det som en kæmpe kolosal orkan, når de så bryder ud. Det kan virke som et følelseshav, der aldrig får en ende. Følelseshavet kan kaldes angst, vrede, jalousi eller måske depression.

Der er ingen grund til at medicinere det væk,  løbetræne det væk, drikke det væk eller arbejde det væk. For det forsvinder ikke. Følelseshavet vokser sig blot større og større. Men der er intet farligt i det, på bunden af dette følelseshav sidder der blot en lille pige eller dreng, som længes efter at blive SET, HØRT og ELSKET ligepræcis som han/hun er. Dit eget indre barn. Det lille barn du var engang.

Så næste gang du er på vej til at tysse på et barn, en ven eller dig selv, så husk på at den følelse som fylder for vedkommende lige der, blot har brug for at få plads og bruse igennem hende. Og hvis den ikke får plads, vokser den.

Hvis du sidder inde med store følelser, som du ikke kan være med, så er du velkommen til at kontakte mig. Jeg kan hjælpe dig til at få set, hørt og elsket den lille pige eller dreng inde i dig, så dine undertrykte følelser kan blive forløst. Så du kan lande trygt, sikkert og kærligt i dig selv! <3

 

Kærligst Linda

 

PS. Tilmeld dig mit nyhedsbrev i højre side, hvis du vil have mere inspiration til at leve et liv, hvor du er tro mod dig selv.