Hanne har kæmpet med angst siden hun var ganske ung, hver gang hun er i rum med mange mennesker, bliver hun urolig indeni, hendes hjerte banker kraftigt og hun ønsker kun at komme ud. Da Hanne var yngre, var det ikke hver gang hun var i et rum med mange mennesker, at det skete. Den gang kunne der gå mange måneder i mellem. Men efter Hanne er blevet voksen, har fået mand og børn, og faktisk er et sted i hendes liv, hvor hun har tiden til slappe af og nyde, så er hendes angst blevet større. Nu er det ikke kun, når hun er i rum med mange mennesker, nu kan angsten også komme, når hun er der hjemme.

Eksemplet med Hanne er en fortælling, som jeg ofte møder i min klinik, det er faktisk ganske normalt for mange, at angsten vokser med årerne og det er der en ganske naturlig forklaring på.

Vi hypnotiserer os selv hele tiden…

Vi hypnotiserer os selv hele tiden, hvert minut i alle vores vågne timer. Hypnose er fokus, opmærksomhed og gentagelse. Når vi har fokus på noget, i dette tilfælde angst, giver det opmærksomhed, fortæller om den til andre eller blot til os selv igen og igen, så forstærker vi angsten.

Hvis du har angst, er jeg sikker på, at du ønsker (måske) mere end noget andet, at den skal forsvinde væk. Når angsten får så stor plads indeni dig, så begynder du helt automatisk at fortælle historie om den. Med historie mener jeg, at du begynder at lægge mærke til hvornår, den dukker op. Hvordan den mærkes og hvad der trigger den. Du begynder at samle på historie om alle de gange hvor angsten kom og ødelagde din dag. Du begynder at frygte fremtidige situationer, som minder om dem du tidligere har været i, hvor angsten kom. Lige så stille og roligt, får du manifesteret angsten som en stor del af dig. Så fra at opleve angst engang i mellem som ung, så er angsten nærmest blevet til en fast del af din hverdag. Selvom dit højeste ønske var, at den skulle forsvinde helt væk, så har du fået det stik modsatte af, hvad du ønskede dig!

 

Skriv en TO-BE liste…

Alt hvad du har fokus på vokser, så vil du mærke meget mere ro, tryghed og “hvilen i dig selv” – må du have meget mere fokus på ro, tryghed og “hvilen i dig selv”. Så hvordan kan du skabe plads til meget mere af det i dit liv? Hvor føler du dig virkelig tryg? Hvad nærer dig? Hvad får glæden frem i dig? Skriv en liste med alle svarene, som en slags To-be liste. Hæng den op et sted hvor du ser den hver dag og sørg for at proppe nogle af svarene ind i dit liv hver dag. Husk på at jo mere du føler dig tryg og godt tilpas, jo mere vil du føle dig tryg og godt tilpas i morgen. Sådan som du har det i dag, bestemmer hvordan du har det i morgen.

 

Er din angst blevet for stor?

Hvis du føler, at din angst er blevet for stor til, at du selv kan slippe den, så vil jeg på det varmeste anbefale hypnoterapi, hos mig eller en anden du er tryg ved.

Med hypnoterapi (læs mere om hypnoterapi her går vi ind og forløser grundårsagen til din angst, den ligger oftest på et tidligt stadie i din barndom, hvor du har haft brug for tryghed, men ikke fik det. Vi får genplantet den indre ro og tryghed inde i dig, derefter vil jeg guide dig til at fylde dit smukke hoved med sætninger og billeder, som vil få dig til at føle og se dig selv, som værende tryg, sikker, rolig og med en hvilen i dig selv. Vores underbevidsthed kender ikke forskel på, hvad der er sket og hvad vi bygger op i hypnoterapi, så derfor kan du gå ud i verden efterfølgende med en hel ny tryg følelse inden i dig, hvor angsten er sat fri.

Når du ændre dit fokus, ændrer dit liv sig. Så når du begynder at have fokus på tryghed, ro og hvilen i dig selv, så vil du begynde at tiltrække mennesker, situationer og oplevelser som matcher denne tilstand.

Livet er ganske simpelt, når vi er opmærksom på vores fokus og er i stand til at skifte det, når vi er havnet i et liv, hvor glæde og ro ikke er fast inventar. Du kan lære at skifte dit fokus og opnå det du længes efter, hvis du vil.

Jeg ønsker dig en dejlig dejlig dag.

Kærligst Linda

Fri for angst