Jeg ved, at nogen kan blive provokeret af denne overskrift og derfor har jeg undgået at skrive det ud så skarpt tidligere. Egentlig fordi jeg har været bange for, at du så ikke ville følge mig længere, hvis jeg virkelig viser hvem jeg er og hvad jeg brænder for at formidle. Det er jeg ikke (så) bange for længere. Jeg vil hellere stå ved mig selv, end at bruge krudt på at spekulere over hvad andre tænker om mig.

 

Kender du det?
At du holder noget af dig selv tilbage? At du tænker, at hvis du virkelig sagde din mening og viste HELE dig, så ville andre nok vælge dig fra og det vil du nødig have.

 

Sådan har jeg tidligere tænkt i mange sammenhænge og hver gang jeg opdager, at jeg stadig frygter dette, så undersøger jeg frygten og opdager altid, at der dybest inde intet er at frygte. Jeg ved, at så længe jeg holder noget af mig tilbage i relationen til andre, så er jeg ikke fri. Så længe jeg holder noget værdifuldt i mig tilbage, så er jeg styret af det lille frygtsomme ego og det ønsker jeg ikke.

 

Jeg tror på og mærker, at al den kærlighed, anerkendelse og tryghed som jeg tidligere troede at andre skulle give mig, bor i mig. Jeg mærker, at andre ikke behøver at elske mig og mene at mine holdninger er fantastiske, før jeg er god nok. For jeg er god nok præcis som jeg og det er du og alle andre også.

 

Jeg behøver ikke frygte kritik og afvisning fra andre, for når jeg undgår at kritisere og afvise mig selv, så forsvinder frygten for andres kritik og afvisning også. Når jeg mærker, at al den kærlighed og tryghed jeg har brug for, bor i mig – så behøver jeg ikke hige efter den hos dig eller andre.

 

Når du virkelig mærker dette…

~ så behøver du ikke frygte andres kritik og afvisning.
~ så behøver du ikke sige JA, når du mener NEJ.
~ så behøver du ikke at hige efter din partners, chefs eller børns anerkendelse.
~ så behøver du ikke sætte maske på, når du er ude blandt andre, fordi du tør at være dig.

 

Og du ved, at selvom de andre ikke kan lide dig, så mister du ikke noget som har virkelig værdi. For al det der har værdi, har du direkte adgang til – i dig selv. Så er du FRI til at være dig og fri til at elske andre ubetinget.

 

Vi kan først elske et andet menneske ubetinget, når vi ikke forventer noget til gengæld af den anden og det kan vi først, når vi ikke er afhængig af den andens anerkendelse og kærlighed.

 

Mange tror på dette, men kan ikke helt mærke det eller har ikke helt tilliden til at give efter, og mærke det. Nogle gange har vi brug for at tage denne rejse sammen med andre, som har gået vejen og derfor har jeg lavet forløbet: Stå ved dig dig selv! – Tjek det ud hvis har lyst.

 

Jeg ønsker dig en dejlig og kærlig dag!

 

Kærligst,

Linda Hauge